Skip to content

Mesto u kojem sam pronašla najlepši rukomet,mir i salsu

U početku sam imala pomešana osećanja kada sam dolazila u Esbjerg.

Čula sam mnoge priče vezane za lošu klimu, hladne ljude i mentalitet koji je jako specifičan. Da su devojke fizički vrlo spremne i da se svako sa ovih prostora teško bori protiv te vikinške “snage“. 

U razgovoru sa našom nekadašnjom reprezentativkom Oliverom Kecman, koja ovde vodi ženski rukometni klub SønderjyskE, dobila sam uverenja da sam izabrala pravu i ozbiljnu sredinu u kojoj ću se lepo osećati i napredovati. I nije pogrešila.

Treneri puno veruju u mene, imam dobru minutažu, saigračice sa kojima je lako igrati i navijače koji pozdravljaju svaki dobar potez na terenu. U takvom ambijentu bih mogla da igram do kraja karijere.

Dovoljno je vremena prošlo i utisci su se slegli. Prve utakmice su odigrane i stvari su počele da dobijaju smisao. Trenutno zauzimamo prvo mesto u prvenstvu. Ovih par redova ne mogu u potpunosti da vam prenesu moje emocije i poštovanje prema sredini u kojoj igram i živim.

Posvećenost,profesionalizam i organizovanost su samo neke od  asocijacija koje imam na moj klub. Da je Danska idealno mesto za rukomet, govori podatak da su mnoge Norveške reprezentativke, iz njihove zlatne ere, upravo ovde stekle afirmaciju.                                                              

Kako se gradimo kao tim?  

rukomet Lene,Sanna,Vilde,Lara,Ulrika,Anne

Ono što karakteriše ovaj kolektiv je otovrenost koju imaju prema svima. Ne postoje zakulisne radnje i licemerja. Takav kalup ponašanja ne prolazi i ne dovodi do rezultata. Puno je timskih sastanaka i razgovora “oči u oči”. Jasno su definisani zadaci za svakog i nema individualnih izdvajanja. Svi smo jednaki sa jednakim tretmanom, nema zvezda. To pokazujemo na terenu i van njega.

Druženja su česta bez obzira što mnoge devojke imaju svoje porodice i decu. Uvek nađu vremena za restoran, bioskop, golf, neku društvenu igricu.

rukomet

“Sedma sila” uvek uz nas

Nažalost danska liga se teško može pratiti u ostatku Evrope,iako postoje diretktni TV prenosi svako kolo. Puno truda se ulaže da bi sve na ekranu delovalo perfektno. Počevši od novinara koji se detaljno pripremaju, jedan je čak znao i imena moja dva brata 🙂

Iznenadilo me je veliko interesovanje javnosti za moj život i karijeru. Ovde postoje specijalizovane novine,sajtovi i televizije koje su posvećene samo rukometu. Blue Water Dokken Arena u kojoj igramo je najposećenija u ligi i naši navijači su nam sigurno osmi igrač i dodatni impuls na terenu.

rukomet TV 2 SPORT/Heidi Møller Eskildsen

Izjednačenost lige svakome daje  pravo da ima šampionske ambicije. Prošlo kolo smo videli nastpe danskih klubova u Ligi šampiona  i Kupu EHF. Pokazali su kakva nam borba predstoji u prvenstvu za pozicije koje vode u najviši rang evropskih takmičenja.

Do sledećeg javljanja, uživajte u najlepšem sportu!

Kiki.