Skip to content
ovo je njena priča

Kristina Liščević je rođena 20.10.1989. godine u Somboru. U svom rodnom gradu je počela da trenira rukomet sa 14 godina.Veliku ulogu u razvoju njenog talenta imali su treneri Radovan Rašković-Raša i Miroslav Veselinović-Žuća.

50
nastupa za reprezentaciju
200
golova za reprezentaciju
12
profesionalnih sezona

Klubovi za koje je nastupala:

ŽRK Sombor (2003-2005), ŽRK Crvena Zvezda (2005-2010), ŽRK Max Sport (samo pripremni period 2010), zatim je iste godine prešla da igra za skopski Metalurg i za njega nastupala u periodu od 2010. godine do 2012. godine,gde je na polu sezoni poziva HC Metz i tamo ostaje do 2015. godine. Posle provedene 3 i po uspešne godine u Francuskoj,odlučuje se da karijeru nastavi u mađarskom Ipress Center Vac. Nakon isteka ugovora,Kristina se odlučuje za jos jedan pomak u svojoj karijeri gde na poziv legendarnog trenera Evgenija Trefilova odlazi u daleku Rusiju u Kuban iz Krasnodara. Zbog finansijskih problema u klubu,bila je primorana da sezonu završi u Mađarskoj KC Kišvardi.
Kristina Liščević
Svaku uspešnu karijeru prate mnogi usponi i padovi. Da bi se došlo do vrha,potrebno je biti jako uporan,snalažljiv,fokusiran na to što radiš,imati uvek inspiraciju i cilj. Upravo je to sve krasilo Kristinu,koja je iz Sombora,sa nepunih 16 godina odlučila da promeni adresu i dođe u veliki Beograd. Tih pet godina života i rada u glavnom gradu,dao joj je mnoge naučene lekcije. Da se već u ranom periodu videla njena ambicija da želi da postane veliki igrač,govori podatak da je sa 17 godina imala tešku operaciju diskus hernije,gde joj lekari nisu davali dobre prognoze da može i dalje da se bavi sportom.
Kristina Liščević
Osvajanjem duple krune u Makedoniji,gde je sa 200 datih golova bila drugi strelac lige,dobija poziv od Sebastijana Gardilua,tadašnjeg trenera Meca iz Francuske. Vrlo brzo se uspostavilo da je prelazak u francuskog šampiona bio jako plodan, jer je posle četiri meseca EHF dodelio,prvi put u istoriji,nagradu za najboljeg mladog igrača Lige šampiona upravo Krsitini Liščević. Njena radoznalost i neprestana želja da proba uvek nešto drugačije i novo,dovela je do odluke da karijeru nastavi bliže svom rodnom Somboru i preseli se u madjarski Ipress Center Vac.
Zahvaljujući svojoj prirodi,ona se vraća na teren i postaje jedan od glavnih igrača u Crvenoj Zvezdi. Svojim lucidnim potezima i kreativnom igrom,skreće pažnju na sebe pa su usledili pozivi selktora kadetskih i juniorskih selekcija. Takođe je i bila deo mediteranske selekcije,koja je učestvovala na Mediteranskim igrama u Peskari 2009.godine. Po isteku ugovora sa Crvenom Zvezdom,Kristina prelazi u skopski Metalurg sa kojim prvi put u karijeri učestvuje u evropskim kupovima i kvalifikacijama za Ligu šampiona
Kristina Liščević

Osmo mesto na tabeli,na kraju prvenstva,nije moglo da zadovolji njene apetite i prst na mapi se zaustavlja u Rusiji,zemlji zvaničnih olimpijskih šampionki u rukometu.Vac menja za Krasnodar i odlazak kod legendarnog trenera Evgenija Trefilova. Životnu želju da zaigra u Danskoj,ostvarila je potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora za  Team EsbjergOsvajanjem Kupa i prvenstva u Danskoj, Kristina je sa Esbjergom došla do finala kupa EHF, ali je u tom duelu mađarski Šiofok bio bolji u ukupnom skoru. Uspešne dve sezone privukle su pažnju šampionu Rumunije iz Valčee, sa kojima je potpisala jednogodišnji ugovor. Najtrofejniji rumunski klub naredne sezone će nastupati u najjačem evropskom takmičenju, Ligi šampiona. 

Sezona 2021/2022.

Râmnicu Vâlcea

Trenutno nastupa za jedan od najtrofejnijih rumunskih klubova, Ramnicu Valcea. Prošle sezone je proglašena za najboljeg stranog igrača prvenstva. Takođe je ušla u top 10 po broju postignutih golova u sezoni. 

Ove sezone klub će se takmičiti u EHF Ligi Evrope.