Skip to content

Kraj ruske priče i povratak u Mađarsku

Kristina Liscevic

Mnogi su zbog mog poslednjeg transfera pomislili da sam rekorderka, jer sam u jednoj godini promenila čak pet klubova. Prosto se nekada stvari desavaju nenadano,bez prethodne najave i bilo kakvog nagoveštaja. Loše finansijske prilike mnogih klubova dovode nas u situaciju da često moramo da pakujemo kofere.

Moje igranje i boravak u ruskom  Kubanu ću pamtiti dugo. Prvenstveno jer je Kuban,kao klub,dobro organizovan i sa odličnim navijačima. Sa druge strane,imala sam priliku da igram sa pet olimpijskih šampionki,sjajnim devojkama sa kojima sam imala prelepe momente. I naravno,Sergej Trefilov kao trener i neko od koga se uči svakodnevno,vrhunski poznavalac našeg sporta.

Međutim,klub nije uspeo da ispuni dogovorene obaveze i na obostrani dogovor,napustila sam Krasnodar i vratila se u Mađarsku,potpisala za Kisvardu,u kojoj ću igrati sa saigračicom iz reprezentacije,Marinom Dmitrović. Ljudi iz kluba su bili i više nego korektni i napravili smo dogovor da ostanem do kraja sezone, da im pomognem da izađu iz neprijatne situacije i ostanu u ligi. Svakako da je Mađarska uvek izazovna jer je Prvenstvo veoma kvalitetno i za razliku od Rusije,ne putuje se dugo i ne postoji napor u tom smislu. Takođe sam i bliže porodici i prijateljima iz Srbije,što mi daje dodatnu stabilnost.

Sreću da radim sa dobrim trenerima imam i u Kisvardi jer je predvodi bivša mađarska reprezentativka i selektorka Ester Matefi,žena koja u svojoj karijeri ima osvojenu Ligu šampiona,olimpijska i svetska odličja.

Nova sredina i novi izazovi su ispred mene i do nekog sledećeg javljanja se nadam i dobrim rezultatima i vestima.

Kiki.